Dairy Farm for sale in Romania

Nieuw aanbod Melkveebedrijf met perspectief

Melkveebedrijf met perspectief in RoemeniĆ«. In het Noorden van RoemeniĆ« bij Turda staat een goed renderend melkveebedrijf te koop. Omdat de meeste grond gepacht is voor 7 jaar kan de begin investering relatief laag zijn. Pachters hebben echter eerste recht van koop. De huidige grondprijzen in het gebied zijn nog relatief laag, ca 3.500 Euro per ha. 

Het gaat om een melkveebedrijf met 140 melkkoeien en 300 ha pachtgrond akkerbouw en 30 ha grasland. Totaal vee bestand is 250 dieren. De huidige productie is ca. 25 liter per dier per dag. Het vee bestand bestaat uit een mix van Holstein Friesian en Red Holstein. Genetisch materiaal van Semex wordt al jaren gebruikt.

Het machine bestand en gebouwen zijn relatief oud, m.u.v. een Fendt en 2 New Holland trekkers. De gebouwen, stallen en opslag zijn aangepast maar zijn gebaseerd op de voormalige communistische tijd. Er is in de huidige gebouwen nog ruimte voor uitbreiding met meer melkkoeien.  Er werken op het moment 14 mensen inclusief de twee eigenaren.

De melkstal (2 keer 6, met melkmeting) en koeltank (3800 liter) zijn van Milkline. 

Lijkt ons bij uitstek geschikt voor een jonge boer die een al lopend bedrijf stap voor stap wil verbeteren. Het bedrijf staat op niet al te grote afstand van Cluj, een prachtige studentenstad met vliegveld.

Vraagprijs: 1.500.000 Euro

Meer info: Agriprogress, Pieter Helfferich, 0653782889, info@agriprogress.com

Relatief oude stallen maar lopend bedrijf als basis voor modernisering